29 februarie 2008

globalized

Cu cine m-am conversat azi si cu cine ma conversez zilnic: lidellis care e in Seul, mauricio in Bogota, cleonte in Tokyo si inca vreo 2 persoane din Bucuresti, una din Cluj. Nu, cei la 7 ore diferenta fus orar nu sunt prieteni "de pe net", nu ne-am agatat nici pe mess, chat, hi5 sau altceva. Sunt toti prieteni vechi cu care la un moment dat am locuit sau macar am trait in acelasi oras.

bianqua - dreaming of leaving.

o punga, 2 pungi, 400 de ani

Ieri am cumparat 2 produse de la farmacie. Inainte sa le bage in punga, i-am spus farmacistei: Nu multumesc, nu am nevoie de punga. S-a uitat ciudat la mine, a mormait ceva si mi le-a intins, in punga. Nu e prima data cand mi se intampla, dar de data asta cumva m-a zguduit putin atitudinea ei.

Azi miroase in baie pestilential a vopseluri sau dialuant, de unde rezulta ca cineva a aruncat pe canalizare aceste substante. I-as fi spus ieri farmacistei ca dureaza 400 de ani pana cand o punga de plastic dispare in natura, dar de-abia ma tineam pe picioare asa ca fizic nu eram in stare sa ripostez. Vopselurile aruncate pe canal ajung in ape si e nevoie de foarte multa apa pentru a fi "spalate", de aceea se arunca la cosul de gunoi si nu pe canal. Suntem la sfarsitul lui februarie si avem temperaturi afara ca si cand ar fi fost aprilie. Dar cui ii pasa? Noua ne place sa folosim sute de pungi de plastic, sa nu mai bem de ani de zile decat apa imbuteliata pentru ca apa de la robinet nu mai e potabila sau ca respiram aerul toxic de afara. We just love it.