Aluat:
Aluatul: Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu o lingura de zahar, faina si putin apa pana se face un aluat care poate fi intins cu mana in tava data in prealabil cu unt.


Apoi se amesteca doua galbenusuri + 1 ou intreg (cele 2 albusuri se pastreaza pentru spuma) cu frisca pana se face omogen si se amesteca cu rabarbarul. Se toarna in tava peste aluatul intins. Se da la cuptor vreo 30 - 45 de min la foc mediu.

Intre timp se bate cu mixerul albusul de ou ramas cu zahar (cam 100 g - sau 4 linguri) pana se face spuma dupa cum se demonstreaza mai jos :)

- 300 g de faina
- 180 g de unt
- 20 g de zahar
- un pic de sare
Umplutura:
- 3 oua
- 150 g de zahar pudra sau normal
- 2 linguri de frisca - e ok si cea din tub, nu e nevoie sa o faceti neaparat from scratch
- 5 bete de rabarbar
- 180 g de unt
- 20 g de zahar
- un pic de sare
Umplutura:
- 3 oua
- 150 g de zahar pudra sau normal
- 2 linguri de frisca - e ok si cea din tub, nu e nevoie sa o faceti neaparat from scratch
- 5 bete de rabarbar
Rabarbarul se taie in bucatele de 2-3 cm, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte la frigider. Apa care va ramane se scurge.
Apoi se amesteca doua galbenusuri + 1 ou intreg (cele 2 albusuri se pastreaza pentru spuma) cu frisca pana se face omogen si se amesteca cu rabarbarul. Se toarna in tava peste aluatul intins. Se da la cuptor vreo 30 - 45 de min la foc mediu.
Cand mai are tarta vreo 10 min de copt, se scoate din cuptor si se toarna deasupra albusul facut spuma.

Se mai lasa la foc putin, pana cand observati ca isi schimba culoarea spuma, se scoata afara si se mai presara zahar pudra dupa gust - e necesar pentru ca rabarbarul e destul de acru - gen lamaie si vi se vor strepezi dintii altfel :D

Se mai lasa la foc putin, pana cand observati ca isi schimba culoarea spuma, se scoata afara si se mai presara zahar pudra dupa gust - e necesar pentru ca rabarbarul e destul de acru - gen lamaie si vi se vor strepezi dintii altfel :D
The end.
Bon appétit!