18 martie 2012

spaghete cu pesto de patrunjel


Pesto-ul clasic se face cu frunze de busuioc, dar cum busuiocul meu e in faza de juma de cm, am facut cu ce se gaseste proaspat pe piata, ceea ce recomand in 100% din cazuri, adica cu frunze de patrunjel. Busuioc la ghiveci se gaseste in supermarket, dar va trebuie cam un ghiveci intreg pentru doua portii de paste cu pesto si avand in vedere ca patrujelul este peste tot in orice anotimp, incercati-l cu incredere in loc de busuioc :)

Pentru doua portii de spaghete aveti nevoie de:
  • 2 legaturi de frunze de patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • cateva linguri de parmezan ras
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Pentru reteta aceasta aveti nevoie de blender sau de mojar cu pistil. Varianta blender e pentru lenesi, adica pentru oameni ocupati am vrut sa zic :)) La mojar nu am incercat pentru ca ar lua ceva timp, dar daca incercati sa imi spuneti cat a durat :D, asa ca am optat pentru blender.


Taiati grosier frunzele de patrunjel si arucati-le in blender. Parmezanul puteti sa il taiati cubulete in cazul asta in loc sa il radeti pentru ca oricum se va macina. Mai puneti si catelul de usturoi, sare, piper si ulei de masline si porniti galagia.


Eu a trebuit sa scutur de cateva ori blenderul ca sa se macine si frunzele de pe margine. Mai adaugati ulei daca vi se pare ca nu iese pasta, dar nu foarte mult pentru ca va deveni foarte gras, doar cat sa devina pasta si sa se macine frunzele.


Intre timp puneti spaghetele la fiert. Tin minte cand am primit masuratorul de spaghete si m-am gandit ca nu o sa il folosesc vreodata, iar acum nu mai pot fierbe spaghete fara el :))


Turnati pesto-ul si putin parmezan ras peste pastele fierte  si gata: sanatos, fresh si delicios. Daca faceti mai mult pesto, il puteti tine la frigider cateva zile si manca pe fripturi, sunca sau pe paine :) Pam pam.