A apărut o eroare în acest obiect gadget

26 ianuarie 2012

risotto cu creveti si ciuperci

Cand zapada bate-n geam, la propriu, la ora asta aici in sudul salbatic, nu e nimic mai bun decat ceva cald, ca un orez aburind. Iar daca vreti un twist al clasicului pilaf, puteti adauga cateva ingrediente si iese o mica sofisticosenie, care e simpla de facut in acelasi timp :)

Pentru 4-6 portii:

- 1 bol de orez
- 4 linguri de ulei
- 4 catei de usturoi, maruntiti
- 300 g ciuperci
- creveti decorticati
- frunze de patrunjel
- parmezan/cascaval


Spalati bine orezul, incalziti uleiul intr-o cratita si adaugati doi catei de usturoi taiati marunt si ciupercile taiate felii. Cand devin moi, adaugati orezul si amestecati cateva minute, apoi turnati apa fiarta cat sa acoperiti orezul si ciupercile. Condimentati cu sare si piper. Din cand in cand mai adaugati apa atunci cand seaca si amestecati, pentru ca se prinde. Orezul, nu apa :))

Intre timp taiati marunt frunzele de patrunjel, spalati (si curatati daca e nevoie) crevetii.


Puneti doua linguri de ulei intr-o tigaie, doi catei de usturoi, taiati marunt, si crevetii impreuna cu frunzele de patrunjel, sare si piper. Prajiti-i cateva minute - nu mult, pentru ca se usuca... iar crevetii trebuie sa ramana moi la mijloc. Cand s-au facut, luati-i de pe foc si tineti-i acoperiti pana e gata si orezul.

Cand s-a fiert si orezul (ar trebui sa nu mai aiba apa), dar nici sa fie distrus de fiert - al dente e ideal daca reusiti sa il nimeriti - adaugati crevetii peste orez si amestecati. Se serveste imediat cu niste parmezan sau cascaval ras :) Pofta buna!


A apărut o eroare în acest obiect gadget