Toamna asta am copt mai multi dovleci decat oricand. Dar de fiecare data am facut ceva care a iesit atat de bun ca a trebuit sa mai dau un remake cel putin :) Supa asta e o adaptare dupa o reteta frantuzeasca si e uimitor de simpla si de buna. In reteta originala spune sa fierbi dovleacul necopt, dar eu m-am hotarat sa-l coc intai in cuptor.
Am luat 500g de dovleac copt - ca aici sau simplu, fara spices, si l-am pus intr-o oala cu cateva felii de paine, apoi le-am acoperit cu apa.
Le-am fiert cateva minute, cat sa se incalzeasca dovleacul si painea, si apoi le-am turnat in blender impreuna cu o cana cu lapte.
Dupa ce le-am mixat bine, cat sa devina o crema fina, le-am pus inapoi in oala si le-am condimentat cu un strop de sare, piper si putin zahar. Aici e dupa gust, cat de dulce sau de picanta vreti sa o faceti.
Apoi am mancat bol dupa bol :) cu cate o lingurita de smantana deasupra. E incredibil de consistenta si usoara in acelasi timp. Cea mai buna supa de toamna.
Bon appétit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu