Prima mea stiuca a fost un debut bun. La noi acasa porcul era leguma cea mai buna. De asta si experienta mea cu pestele nu e prea extensiva. Dar pentru ca imi place pestele incerc, din cand in cand, cate unul nou. In weekend am fost la Piata de peste de la Obor si am ales un pestisor de vreo 1,5 kg.
Piata de peste de la Obor |
hey fishie. wanna come home with me? |
Ce va trebuie:
- o stiuca de vreo 1,5 kg
- sucul de la o lamaie
- un pahar de vin alb sec sau demisec
- vreo 5 foi de dafin
- piper
- sare
- fulgi de ardei iute
- vreo 3-5 catei de usturoi
- o ceapa mare sau 2-3 tulpini de praz
- un pahar cu apa
o stiuca model = foarte lunga |
Am sarat-o bine, am pus piper, putin ardei iute si apoi am turnat peste restul ingredientelor.
usturoi, praz, lamaie, foi de dafin |
pre si post cuptor |
A fost prima mea experienta cu stiuca, dar cu siguranta nu va fi ultima. E un peste cu oase putine, ceva mai multe decat pastravul, dar nu la fel de multe cum are carasul, cu carne alba si slaba, nu gras cum e crapul, care nu mi-e drag deloc. Plus ca se gaseste in Dunare, deci il putem cumpara proaspat, ceea ce e cel mai important la un peste in umila mea opinie. Pofta buna!