23 septembrie 2012

un fel de pizza / foietaj cu sos de rosii si cimbru

Va povesteam despre cat de versatil e aluatul de foietaj si cat de delicios. Ei bine, aceasta cred ca e de departe cea mai simpla si rapida reteta. Ca doar asa zic de toate, nu? :)) Luati un sfert de litru de bulion, turnati-l intr-o tigaie cu putin piper si vreo 3 catei de usturoi zdrobiti. Bulionul meu are sare suficienta. Daca al vostru nu are, mai puneti niste sare. Amestecati si fierbeti cateva minute pana cand incepe sa scada amestecul. 


Intre timp asezati niste hartie de copt intr-o tava mare si intindeti aluatul de foietaj peste. Cand e gata sosul de rosii, luati o pensula si pictati aluatul cu el. Mai presarati si niste cimbru proaspat peste. Puteti pune si busuioc sau patrunjel daca nu aveti cimbru.


 Radeti niste cascaval si imprastiati-l peste foaia pictata.


Dati la cuptor pana se umfla si devine auriu.


Si e gata pizza. Pam pam :)