13 octombrie 2011

salata de naut


Pentru cei care se intreaba ce e nautul, aflati ca e posibil sa fi mancat deja sub forma de falafel. Daca nici asa nu va spune nimic, este o planta similara cu fasolea, dar nu cu acelasi gust. Se gaseste la Mega Image si arata ca in poza de mai jos. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa inmuiati nautul peste noapte. Altfel, veti fierbe la el ore intregi, ca si cu fasolea dealtfel. Booon. Dupa ce s-a inmuiat si s-a umflat, fierbeti-l cu putina sare pana cand devine comestibil, adica moale :) Scurgeti apa si dati cateva linguri prin robot la maruntit sau zdrobiti-l cu furculita, in lipsa de robot.
Acestea fiind zise, luati niste telemea de capra si niste veggies
  • 1 ceapa rosie
  • 3 rosii
  • 10 ridichi (optional)
  • busuioc
  • putin ardei iute
  • jumatate de lamaie
  • ulei de masline
  • sare si piper

    si taiati-le pe toate marunt:

Amestecati-le si stoarceti jumatate de lamaie. Nautul zdrobit ii va da o consistenta mai de dressing si va aduna toate legumele intre ele. Turnati ulei de masline din belsug, piper si sare daca mai trebuie.

E o salata hiper consistenta, hranitoare si sanatoasa. Pofta buna! :)