28 septembrie 2011

gazpacho

Prima data am mancat gazpacho in Spania si ca orice om care nu a mai auzit de supa asta pana atunci, mi s-au strepezit dintii cand am gustat din ea si era rece ca gheata. Supa rece!!! Brrr. Dar pe o zi insorita de vara sau de toamna :) e atat de buna ca nu o sa va vina sa credeti. Si mai mult, e foarte simpla de facut! De baza sunt rosiile, deci luati cam 1 kg. Ideal din piata, pentru ca stim toti ca sunt mai bune decat cele din supermarket, iar rosiile de calitate sunt indispensabile pentru un gazpacho bun.



Mai puneti un pic de ardei iute, 2 cepe (verzi sau 1 normala), 1 castravete, 1 ardei rosu si 1 ardei verde, cativa catei de usturoi (1-5 in functie de cat de mult va place - eu am pus 5 :)
Mai adaugati si vreo 2-3 felii de paine alba sau neagra.
Si un pahar de supa de legume sau apa daca nu aveti supa. Eu aveam facuta cuburi in congelator - astepta sa fie bagata in seama la vreo reteta :)
Toate ingredientele se taie grosier si se pun in blender, in ture. Nu umpleti blenderul pana in buza ca va da pe dinafara, puneti cam pana la jumatate. La sfarsit, daca vreti sa fie ca din carti, trebuie sa dati tot continutul printr-un tifon, ca sa ramana bucatile mai mari, daca au supravietuit blenderului. La mine nu au supravietuit, asa ca l-am papat direct asa :)

Nu uitati de sare, piper si putin ulei de masline picurat in farfurie. O puteti manca cu paine prajita sau cu crutoane. ¡buen provecho! :)