11 iunie 2012

saleuri

 

Saleurile astea sunt cele mai simple pe care le-ar putea face cineva lenes, adica in criza de timp am vrut sa zic :). De fapt, asa cum va spuneam cand am facut pate-uri, aluatul de foietaj inghetat e atat de bun incat nu am incercat sa fac unul de la zero. Sunt sigura ca masterchefii romanicai ar stramba din nas, dar pentru mine aluatul asta e demential si gata. Aveti grija sa nu luati foi de placinta, ci aluat de foietaj! Eu m-am inselat de multe ori si nu intelegeam de ce nu iese pufos, ci uscat... Clar nu ce iti doresti pentru saleuri. 

Dupa ce s-a dezghetat, aluatul de foietaj se intinde cu facaletul pe o suprafata plana. Apoi se taie fasii de 2-3 cm latime. Bateti un ou cu niste sare si piper. Daca mai aveti la indemana si niste mac o sa iasa niste saleuri geniale :)


Suciti fasiile de aluat si puneti-le intr-o tava cu hartie de copt in ea. Apoi ungeti-le cu o pensula cu oul batut si presarati mac deasupra.


La cuptor cu ele si vor iesi niste bunatati aburinde. Va fi greu doar sa va convingeti prietenii ca nu le-ati cumparat :)


Pofta buna! :)