De ce sangria: pentru ca e vara, pentru ca e cald si pentru ca e o bautura usoara, racoroasa, dar alcoolizata totusi :) Sangria e tipica pentru Spania si e atat de usor de facut ca te intrebi, oare de ce nu o bem si la noi si avem doar chestia aia la sticla care e mult prea tare si care da instant dureri de cap ingrozitoare. Pentru a inveseli atmosfera torida de vara, altfel spus, pentru doua carafe de sangria, aveti nevoie de:
- o sticla de vin rosu sec (nu alegeti unul scump ca oricum nu va conta la sfarsit :)
- cateva linguri de zahar
- 1 lamaie taiata felii
- 1 portocala taiata felii
- coaja de portocala
- 1 mar taiat felii
- apa plata
- gheata
Amestecati intr-o carafa vinul, zaharul si fructele si lasati la frigider intre 18 si 24 de ore.
Daca nu aveti rabdare (cum a fost cazul cu yours truly :d) puteti sa nu le lasati si va fi bun oricum: garantat. Pentru ca va fi mai densa, cam ca siropul, adaugati apa pana cand sangria are consistenta vinului si gustati ca sa nu fie nici prea tare, nici prea slab - dupa gust adica. La sfarsit puneti gheata din belsug si vara va fi mai racoroasa :)