- 8 oua (albusurile separate de galbenusuri)
- 600 g de urda sau ricotta (sunt cam aceeasi branza :)
- 400 ml de lapte
- 500 g de faina (cantitatea e aproximativa, si pentru ca la faina nu e niciodata fix, puneti pana se face un aluat mai gros decat cel normal de clatite, dar care sa poata fi turnat cu o lingura)
- 1 praf de copt
- putina sare
- 600 g de afine
- 100 g de zmeura (optional)
- 200 g de zahar
- 160g de unt
Intr-un alt bol bateti albusurile spuma. Adaugati albusurile incetisor si integrati-le amestecand usor in aluat, apoi adaugati 1/3 din afine in aluat.
Pentru sirop (topping), puneti restul de afine intr-o cratita, cu zaharul si jumatate din unt si dati la foc cateva minute, pana se topesc zaharul si untul si devine un fel de compot. Luati de pe foc si siropul e gata!
Sa trecem la partea serioasa. Se topeste putin unt in tigaie si cand se face tot balonase se pune aluatul cu lingura si se intinde uniform. Ar trebui sa iasa cam de 1 cm grosime (aproximativ). Nu incercati sa intoarceti clatita din tigaie, cum se face cu clatitele normale, pentru ca nu va merge :d... luati o spatula si dupa 1-2 minute sau cand vedeti ca face clatita niste mici bule, intoarceti-o cu spatula. Optional se poate pune zmeura dupa ce asezati clatita initial in tigaie (cum se vede mai jos:)
flip si... |
voila |