Pentru vita cu sos de soia aveti nevoie de o bucata de carne de vita slaba, pe care sa o taiati in patratele mici - ideal de 1 cm.
Apoi dati prin presa de usturoi cativa catei (vreo 5 sa zicem) si o amestecati bine cu usturoiul, cateva linguri de sos de soia si o lingurita de praf de ghimbir (puteti folosi si ghimbir proaspat, ras, dar nu exagerati pentru ca e foarte puternic). Lasati carnea la frigider, la marinat cel putin 30 de minute.
Cat se marineaza vacuta, puteti pune niste ciuperci la cuptor cu cate o bucatica de unt in fiecare sau le puteti face à la française dupa cum va povesteam acum ceva vreme.
Luati carnea din frigider si trantiti-o intr-o tigaie pe foc mare. In 2-3 minute e gata! Nu e nevoie sa puneti ulei pentru ca isi va lasa sucul ei care este foarte bun. Amestecati repede pana cand se inchide la culoare, dar nu o lasati mai mult de vreo 3 minute pentru ca se va intari.
Savurati cu o salata simpla! :) Si uite asa ati facut masa de pranz in vreo 15 minute cu totul :) Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu