27 noiembrie 2011

vita cu sos de soia si ghimbir

Cine ma cunoaste de mai demult va zice: ceeee, tu, carne? Dap, se mai schimba omu'... asa cateodata. Dupa ce vreo 10 ani am refuzat sa mananc carne rosie, am descoperit ca de fapt nu imi placea pentru ca nu era de calitate sau nu era gatita prea grozav. Ce-i drept cu porcusorii nu prea sunt prietena nici acum, dar mananc in mod paradoxal prosciutto cu pasiune :)

Pentru vita cu sos de soia aveti nevoie de o bucata de carne de vita slaba, pe care sa o taiati in patratele mici - ideal de 1 cm.
Apoi dati prin presa de usturoi cativa catei (vreo 5 sa zicem) si o amestecati bine cu usturoiul, cateva linguri de sos de soia si o lingurita de praf de ghimbir (puteti folosi si ghimbir proaspat, ras, dar nu exagerati pentru ca e foarte puternic). Lasati carnea la frigider, la marinat cel putin 30 de minute.
Cat se marineaza vacuta, puteti pune niste ciuperci la cuptor cu cate o bucatica de unt in fiecare sau le puteti face à la française dupa cum va povesteam acum ceva vreme.
 
Luati carnea din frigider si trantiti-o intr-o tigaie pe foc mare. In 2-3 minute e gata! Nu e nevoie sa puneti ulei pentru ca isi va lasa sucul ei care este foarte bun. Amestecati repede pana cand se inchide la culoare, dar nu o lasati mai mult de vreo 3 minute pentru ca se va intari.
Savurati cu o salata simpla! :) Si uite asa ati facut masa de pranz in vreo 15 minute cu totul :) Pofta buna!

Niciun comentariu: