23 aprilie 2014

supa crema de dovlecel si conopida


Supa crema e salvarea tuturor legumelor care zac in frigider si pe care nu vrei sa le arunci, dar parca te-ai saturat de salata. In plus, nu stiu voi cum va simtiti, dar eu dupa atata miel si drob si oua, am nevoie de un ''detox''. OK, supa asta nu e chiar detox pentru ca are branza, dar nici nu trebuie sa exageram :)

Pentru vreo 6 porti aveti nevoie de:
2 dovlecei
2 morcovi mici
jumatate de conopida
2 ardei grasi
o ceapa
oregano uscat
150 g branza cu mucegai
2-3 linguri de ulei de masline
sare si piper



Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei. Apoi am adaugat restul ingredientelor taiate grosier si le-am acoperit cu apa. 


Le-am lasat pe foc pana cand s-a fiert morcovul (fierbe cel mai greu din combinatia asta), apoi le-am dat prin blender. La sfarsit am adaugat branza cu mucegai pe care o puteti pune in blender, dar si deasupra daca va place sa o simtiti intreaga. Puteti o parte sa o dati prin blender si o parte sa o presarati deasupra. Se topeste in supa si in gura :) 


Sa aveti o primavara lejera si insorita!