Ce poti face cu ditamai puiu'? Il poti sectiona si face ceva din piept, ceva din pulpe si supa din cosul pieptului sau il poti trage in teapa, pardon, in sticla si vari la cuptor :) Stiindu-ma pe mine, am ales the easy way out :)) Acasa era bucuria noastra cand faceau ai mei pui pe sticla. De obicei, cat mai ardea inca, de-abia scos din cuptor, il curatam de piele impreuna cu fratelo. Noroc ca era destul de mare si nu era cazul sa ne batem pe el :))
Ca sa fie mai aromat decat cu simpla sare si piper, puteti sa il marinati cateva ore sau peste noapte in diverse amestecuri. O sa va spun 3 incercate de yours truly:
- sare si rozmarin. Se pun intr-un mojar sau robot de bucatarie frunze de rozmarin si sare. Se piseara/mixeaza pana devine totul o pulbere sarata si verde. Se unge puiul pe dinafara si pe dinauntru cu amestecul, se mai baga putin si sub piele (ce am facut in pozele de aici).
- usturoi zdrobit, rozmarin zdrobit, suc de lamaie si vin alb (aceeasi tehnica de la punctul de mai sus)
- paprika, boabe de mustar zdrobite, o lingurita de zahar, coaja de la o lamaie, usturoi zdrobit
Dupa ce l-ati uns bine cu amestecul ales, puneti-l la frigider acoperit cu folie de plastic. Dupa cate ore e gata de pus pe sticla. Umpleti sticla cu apa ca sa nu aveti incidente fierbinti :) Puneti sticla intr-o tava si puneti apa si in tava.
Dati la cuptor intre o ora si doua ore jumatate la foc mediu. Verificati periodic daca mai este apa in tava si completati daca nu mai e. Altfel o sa iasa fum. Puiul din imagini a avut 1,5 kg si a stat mai bine de 2 ore la cuptor.
Bun fierbinte, dar si a doua zi la salate sau sanvisuri. Enjoy :)