24 iunie 2011

Ciorba de salata


Pe vremurile cand eram mica si mofturoasa (unii ar zice ca inca sunt :), nu vroiam sa mananc niciun fel de ciorba... Ce bucurosi erau ai mei.... va dati seama. Exceptia care intarea regula era ciorba de salata. Pana in ziua de azi, cand mai mananc din cand in cand si cate o alta ciorba, cea de salata ramane una dintre retetele mele preferate. Trebuie sa precizez ca ceea ce urmeaza e mai degraba ochiometric, pentru ca asa gateste si mama. La noi in casa cantarul era doar pentru prajituri si nici atunci tot timpul :)


Pentru 4-5 portii se ia o salata proaspata, se spala si se taie fasii, nu foarte mici, cam de 3 cm latime. 

Se taie marunt 3-4 cepe verzi cu frunze cu tot sau o ceapa medie, si se zdrobesc cativa catei de usturoi, sa zicem vreo 5. Daca va place cu gust foarte puternic de usturoi puteti exagera cantitatea asta sau o puteti micsora in caz contrar.
 
Boooon. Acestea fiind zise, se ia una bucata oala in care se prajeste ceapa in cateva ligurite de ulei, nu foarte mult, sa nu apuce sa isi schimbe culoarea. Apoi se adauga salata taiata marunt care la fel se perpeleste putin, ca sa se inmoaie nitel.

Adaugati o jumatate de litru de lapte, vreo 2 l de apa si usturoiul pisat. Lasati la fiert pana salata e moale de tot si s-a inchis la culoare - nu mai mult de 15-20 de minute.
Intre timp, faceti o omleta simpla din 3-4 oua si rupeti-o bucatele. Cand ciorba este fiarta, adaugati omleta.

Iar rezultatul final - o bunatate de vara :)

Enjoy!

3 comentarii:

Lydia spunea...

Yuummy, reteta pentru primul weekend cand ne intoarcem :)

Bianqua spunea...

Sa-mi spui cum ti-a iesit :)

Irina Dochia spunea...

E preferata mea si e o minunatie:)