08 ianuarie 2012

budinca de cozonac

 
Dap, ati citit bine, budinca de cozonac, adica poti face o budinca din cozonacul ramas de la Craciun, ala tare la care te uiti lung, nu mai vrei sa il mananci, dar parca nici nu l-ai arunca :))  Se poate folosi orice fel de cozonac: cu nuca, simplu, cu cacao, cu rahat, cu mac.
Eu am folosit o tava de la ikea (vezi mai jos) destul de adanca si maricica, asa ca a intrat un cozonac intreg, dar puteti injumatati cantitatile daca faceti intr-o forma mai micuta de chec sau una rotunda de tarta. Boon. In primul rand se faramiteaza cozonacul, asa grosier.

Apoi se toarna:
  • doua cani cu lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 6 oua batute
  • 3 linguri de dulceata (daca vreti sa fie foarte dulce, deci optional)
Se amesteca pana devine o pasta moale si se baga la cuptor in tava tapetata sanatos cu unt.


Dupa vreo jumatate de ora incercati cu scobitoarea budinca. Nu va iesi perfect curata nici cand e gata pentru ca nu e chec, e budinca, dar va fi aproximativ curata scobitoarea. Un alt indiciu e ca se va inchide la culoare amestecul. Cand o scoateti din cuptor, intoarceti-o cu fundul in sus pe o farfurie.
Si un pic de ninsoare de zahar pudra si ati terminat :) E dementiala si calda si rece :)