Acum o luna am fost la o ferma de raci. Totul a pornit de la niste raci pe care i-am cumparat vara asta din Piata de peste de la Obor. Erau vii si i-am papat cu mare pofta, dupa ce i-am fiert in prealabil :)) I-am intrebat pe cei care ii vindeau de unde ii au si au zis ca de la o ferma de langa Sibiu. Ca sa vezi. Deci la Sibiu nu e doar branza buna :) Si pentru ca tot am venit la mami acasa am zis sa cautam si ferma asta si sa vedem ce e pe-acolo. Asa ca am dat un telefon inainte si ne-am infiintat sa cumparam cantitatea extraordinara de 1 kg :))
pestisorul de la intrarea in ferma :) |
Sunt niste lacuri intr-un sat din Marginimea Sibiului unde in principiu se cresc pesti, dar intr-unul erau raci. Raci care inainte cresteau in mod natural pe Valea Hartibaciului, in judetul Sibiu. Habar n-aveam. Am crescut aici si daca mi-ar fi spus cineva ca sunt raci de apa dulce, cu greu i-as fi luat in serios.
Oamenii au fost foarte amabili si nu numai ca ne-au vandut doar cativa raci, dar ne-au si lasat sa vedem cum ii pescuiesc.
Racii s-au prins in plasa si ni i-au ales pe cei mai mari si mai frumosi. Am platit 7 euro pe kilogram. In Obor cred ca erau 30 de lei, dar ceva mai mici decat cei pe care i-am luat de la ferma. Ajunsi cu ei acasa i-a spalat A ca si prima data cand i-am cumparat din Obor. Sunt o fricoasa, recunosc. Desi nu te pot ciupi prea tare pentru ca nu au putere, cand ii vad cum se misca... brrrr.
Apoi am facut gestul criminal si i-am aruncat de vii in apa clocotita cu niste sare. Am pus capacul si in cateva minute si-au schimbat culoarea din maro in rosu.
Intre timp am topit niste unt, am pus putin ardei iute uscat, cativa catei de usturoi si frunze de patrunjel si de salvie proaspete.
Am scos racii fierti si i-am mancat cu mare pofta si cu sosul de unt si ierburi aromatice. Se manca doar carnita din coada si din clestisori, deci cam asta a ramas in urma ospatului.
A a zis ca el nu mai mananca din cauza ca mai mult se chinuie sa scoata carnea. Deci data viitoare more for me :)