Pentru cheesecake aveti nevoie de o forma de tort cu fund detasabil - a mea e de la ikea si e marimea standard, vreo 21 cm diametru. Primul meu cheesecake l-am facut intr-o cratita normala, dar nu l-am mai scos de acolo. Asa ca daca nu vreti sa il mancati cu lingurita din cratita, va recomand cu caldura forma asta de tort :)
Pentru blat aveti nevoie de:
- 200 g biscuiti digestivi
- 80g de unt
- un sfert de cana de fistic crud
- 800g crema de branza (philadephia sau hochland simpla) - nu incercati cu branza de vaci, eu am incercat si nu a iesit... atunci cand am incercat si cu cratita...
- 5 oua
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- un zahar vanilat
- 200 ml smantana
- 6 linguri de zahar
Se toarna crema peste biscuti. Optional puteti arunca niste zmeura inauntru :) La cuptor se lasa cam o ora jumatate. Mai verificati din cand in cand. Se va umfla cat toata forma si cand mai pare necoapta doar la mijloc, e gata.
Dupa faza asta chiar e nevoie de rabdare. Trebuie lasata la frigider minimum 12h. Dupa ce ati privit-o cu jind o zi intreaga, se ung marginile cu crema de branza (Philadelphia sau Hochland) si se tapeteaza cu fistic macinat.
Apoi se incununeaza cu zmeura proaspata. Puteti folosi si alte fructe - ce este in sezon - sau puteti face prajitura simpla, fara fructe si fara fistic. Desi va fi mult mai eleganta asa, iar cheesecake-ul cu fructele de padure sunt amantii perfecti :DDaca va puteti limita la doar o felie, felicitari :)