Supa asta am gasit-o la Sweet Paul si m-am inspirat din ea, dar am schimbat-o pe ici pe colo din motive de ingrediente disponibile. E incredibil cum au disparut frunzele de patrunjel de pe piata, dar se gaseste rozmarin, busuioc si alte mai putin tipice pe la noi... E prima oara cand incerc orice fel de minestrone. Paul i-a zis minestrone de iarna, eu i-am zis supa crema de legume pentru ca am decis sa o fac crema. Am ramas cu pitici de cand eram mica si nu imi placeau deloc legumele fierte. Nici acum nu imi plac decat pasate :)) Deci daca va e frig si vreti o supa vegetariana calda si hranitoare, ati gasit-o! E usoara (cu putine calorii) si satioasa in acelasi timp.
Pentru vreo 4 portii aveti nevoie de:
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 morcovi medii
- 1 pastarnac mare
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 2 cartofi dulci
- 300 ml de bulion
- 3 cani cu apa / supa de pui
- 1 lingurita ierburi de provence (sau alte ierburi aromatice)
- busuioc proaspat pentru decor (sau frunze de patrunjel)
- sare si piper
1. Taiati ceapa marunt, morcovii si pastarnacul felii, cartofii dulci cubulete si usturoiul felii.
2. Prajiti ceapa cateva minute in ulei de masline, apoi adaugati restul legumelor.
3. Turnati bulionul si apa fiarta peste, lasati vreo jumatate de ora la fiert (pastarnacul si morcovii fierb cel mai greu, gustati-i si cand sunt moi, e gata!)
4. Dati totul prin blender
La sfarsit asezonati cu sare si piper, puneti busuioc/frunze de patrunjel proaspat deasupra si uite asa iarna nu mai e asa de neprietenoasa la un bol de supa aburinda!