27 noiembrie 2011

pui lipicios

Nu stiu altii cum sunt, dar eu una m-am saturat de pui. Si totusi in lipsa de stridii, midii proaspete si iepure de camp, tot ma vad nevoita sa mananc pui din cand in cand pentru ca poti manca salata doar pana la un punct. Si daca trebuie sa manac pui, il voi condimenta pana voi reusi sa ii schimb gustul. Si se poate, pentru ca puiul in sine e usor de transformat si aromat :)
Pentru varianta de pui lipios se amesteca:
  • 1 lingura sos worcestershire/worcester
  • 4 linguri sos de soia
  • 50g zahar (brun de preferinta, dar nu e musai)
  • 1 lingurita paprika de ardei dulce
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita de scortisoara macinata

 Se dau bucatile de piept/pulpe de pui prin sosul de mai sus, se pun intr-o tava acoperita cu staniol si se baga la cuptor. Nu e nevoie de ulei pentru ca pe staniol nu se prind si se rumenesc perfect.

Cat sta puiu' la cuptor, puteti incropi o salata simpla, de exemplu: andive, rosii, ardei gras si salata verde.
Iar la final cand totul e aburind sa le aruncati pe o farfurie :)
Si sa le savurati in preajma noilor accesorii de bucatarie - adica in mini gradina suspendata de plante aromatice si decor tomnatic :)

Niciun comentariu: