01 septembrie 2012

tarta cu mure si nectarine


Imi plac tartele la nebunie. Sunt atat de simple de facut si au un je ne sais quoi care urla sanatos si bun. Am gasit reteta aceasta aici si mi-a placut foarte mult ideea, dar am adaptat-o simtitor pentru ca sunt mai greu de gasit la noi faina de migdale sau faina neagra de orez... asa ca am schimbat multe dintre ingrediente pana intr-acolo incat s-ar putea sa va intrebati ce are una dintre retete cu cealalta :) Am facut-o si cu capsuni de ziua mea si colegii au fost tare incantati, dar si cu nectarine si mure si nu pot spune care mi-a placut mai mult. Puteti schimba fructele. Sunt destul de sigura ca ar fi buna si cu afine, zmeura sau chiar, de ce nu, cu mere sau pere la iarna.

Aluat

  • 300g faina alba
  • 150g unt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • cateva linguri de apa rece din frigider 

Fructe

  • 3-4 nectarine
  • un bol de mure

Umplutura

  • 3 linguri de unt
  • 1/4 cana de nuca macinata
  • 2 linguri de faina alba
  • 2 oua
  • 50g iaurt simplu
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar brun

Faceti aluatul din ingredientele de mai sus si lasati-l o ora la frigider acoperit cu folie de plastic. Intre timp spalati, taiati nectarinele felii si scoateti samburii.


Manjiti cu unt forma de tarta.


Daca a trecut ora, scoateti aluatul din frigider si intindeti-l in tava. Eu nu ma complic cu facaletul, il intind cu mana si zic ca iese destul de frumos :) Puneti fructele peste aluat.


Faceti umplutura amestecand cu mixerul ingredientele enumerate mai sus si turnati-o peste fructe.


Incalziti cuptorul si lasati tarta vreo 20-25 de minute inauntru. Puteti incerca sa faceti testul cu scobitoarea - daca iese curata e facuta - dar nu fiti foarte stricti. E o tarta cu o umplutura fluida, nu chec, deci nu trebuie sa iasa perfect curata scobitoarea din ea. 


Asteptati putin sa se raceasca, scoateti-o din tava si serviti-o la temperatura camerei. Asta daca rezistati sa asteptati sa se raceasca :)