14 ianuarie 2012

somon tartar

Cand te obisnuiesti cu ideea ca pestele crud e bun, ti se deschid o multime de posibilitati, the sky's the limit, cum s-ar zice. Sunt atat de multe preparate dementiale pe care le ignoram inainte si atat de usor de facut acasa. Daca treci peste prejudecati, descoperi cat de bun e totul.

Principiul de baza la somon tartar, ca si la sushi, e ca pestele sa fie foarte proaspat. Am gasit peste proaspat si in supermarket, dar si in Piata de peste de la Obor, unde nu mai fusesem de foarte multi ani si unde spre marea mea surprindere am gasit nu doar somon, crap si alti pesti, ci si raci si langustine. Dap, ati citit bine :) Dar despre asta cu alta ocazie. Ideal e sa luati file de somon pentru ca e mai usor de curatat de piele decat medalionul si nu are oase deloc. Taiati pestele, curatat de piele, in cuburi mici, intre 5-10mm. Rezistati tentatiei de a-l da prin robot pentru ca se va face un fel de pasta de somon in loc de tartar...

Taiati si niste ceapa. Mie imi place cel mai mult cu ceapa rosie sau verde, dar daca folositi ceapa alba nu va fi niciun dezastru :)

Si niste castraveti, la fel taiati cubulete de 5-10mm.
Amestecati totul intr-un castron adaugand ulei de masline, sare si piper. Stoarceti si o lamaie.
Prajiti niste paine, lasati-o sa se raceasca si puteti pune si niste fasii de parmezan pe tartine. Si enjoy. Iar daca aveti printre voi refractari care nu vor si nu vor sa guste, priviti partea buna a lucrurilor: va ramane mai mult voua :) Pam pam.

Niciun comentariu: