08 iulie 2012

muschi de vita la cuptor

Muschiul de vita era unul dintre felurile de mancare de care imi era oarecum teama sa ma apuc pentru ca mi se pare foarte greu de nimerit mediu, mediu-in sange sau in sange. Mi se parea o provocare grea de tot. Cum sa stiu cum e inauntru daca pe dinafara arata la fel? Asa ca am studiat problema si am pornit sa caut o bucata sanatoasa de muschi de vita. In majoritatea supermaketurilor, vita se gaseste sub forma de gulas (adica taiata cuburi) sau felii subtiri de snitel, deci nu ce imi trebuia. Am avut placuta surpriza sa gasesc in Piata Obor, in hala, locul pe care l-am evitat ani de zile, dar care acum are o alta fata, mai curata, mai civilizata si plin de bunatati. Asa ca am luat un muschi de vita sanatos si mare, l-am acoperit cu ierburi aromatice, sare si piper si l-am pus la cuptor intr-o tava in care am pus folie de aluminiu ca sa nu se prinda.


Ideea este ca daca il vreti in sange sau mediu-in sange muschiul trebuie sa mai fie putin moale cand apasati pe el. Daca il vreti bine facut, e tare. Mie imi place mediu-in sange si l-am si nimerit :) A stat la cuptor la foc mediu vreo ora si ceva, dar depinde de foc asa ca trebuie verificat. Nu cu mana! :) Verficati-l din cand in cand apasand pe el cu niste clesti de metal sau cu o lingura de lemn. Cand l-am scos arata asa:


E bine sa il lasati sa se odihneasca vreo 10-15 minute dupa ce il scoateti din cuptor ca sa se patrunda. Daca il taiati imediat, vor iesi toate sucurile din carne si nu vreti asta. 


E grozav cu salata verde. Un fel sanatos, foarte gustos si care nici nu ingrasa :) Ce poti sa vrei mai mult cu sezonul de plaja in plina desfasurare? :)