Cel mai bun hamburger in town e, cu toata lipsa de modestie, cel pe care l-am facut acasa. Asta dupa ce am incercat hamburgeri in diverse localuri si niciunul nu m-a dat pe spate. Si pentru ca am descoperit accidental ca la carmangeriile din supermarketuri poti cere sa iti toace carnea, ultimele dati i-am rugat pe oamenii amabili de acolo sa dea halca de carne prin masina de tocat si am avut instant carne pentru hamburger. Carne gata tocata nu am cumparat niciodata. Mi se pare reconfortant gandul ca stiu exact ce e in carnea tocata pe care o vad facuta. Si pentru ca eu si porcul nu prea suntem prieteni, am ales pulpa de vita o data si gulas de vita cealalta data. De fiecare data au iesit niste burgeri dementiali. Puteti trisa si congela o parte din ei odata mixul facut si sa aveti burgeri gata cel putin inca o data.
Pentru vreo 8 hamburgeri aveti nevoie de:
- 1 kg de carne tocata de vita
- 1 lingura de seminte de coriandru
- 1 ou
- 1 lingura de mustar
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 100 g de pesmet
- sare
- piper
- putin ulei de masline
Incepeti prin a zdrobi coriandrul intr-un mojar. Daca nu aveti mojar, o treaba la fel de buna face si robotul de bucatarie.
Taiati ceapa marunt, prajiti-o putin, cat sa se caramelizeze. Dati usturoiul prin presa si amestecati toate ingredientele impreuna cu carnea de vita.
Faceti bulgari din amestec, de dimensiuni pe cat posibil egale si turtiti-i in forma de buger. Daca va ies prea multi, cum a fost si cazul meu, puneti bucatile in plus in pungi si dati-le la congelator. Puteti sa ii dezghetati dupa o saptamana - doua si vor fi foarte buni.
Tapetati o tava cu staniol si puneti bucatile de carne la cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ 20 de minute. Dupa 10 minute intoarceti-i pe partea cealalata cu o paleta.
Cat sunt fierbinti ii puteti tranti pe o felie de paine prajita. Puteti pune salata, rosii, castraveti, cartofi prajiti, mustar s.a.m.d. Eu am pus ketckup si andive si am mancat cu o foame de lup :)