Am fost la o petrecere unde un tip mi-a spus ca el nu mai bea de mult cocktailuri decat acasa. Pentru ca s-a saturat de cocktailuri facute prost. Omul lucrase barman candva. M-am gandit ca exagereaza, asta in timp ce beam mecanic o limonda cu votca pe care mi-o vindusera drept Caipiroska...Boon. Asta a fost cam acum o luna. Si pentru ca cine se arde cu ciorba... am fost in alt restaurant bucurestean in weekend si m-am hazardat sa cer iar o Caipiroska, dar de data aceasta am intrebat preventiv: o faceti cu gheata pisata, daaaa? Da! Raspunde prompt chelenerul. 15 min si o tigara 'pe uscat' mai tarziu vine sa ma intrebe daca e ok sa o faca cu lamaie in loc de lime. Ok, treaca de la mine. Daca ii musai ca de voie buna, vorba aia. Si imi aduce nenea alta limonda, de data asta cu gheata pisata, dar fara zahar!!! Iau o gura, mi se face gura punga. Cer zahar. Imi aduce zahar alb, ca doar nu era sa imi aduca brun, ala cu care se face de fapt. Torn zahar din belsug, il rontai, ca nu se topeste instant. Crontz, crontz, f buna. Not. Inca o limonada... cu votca, nu va recomand.
Ieri am facut caipiroska acasa. A iesit grozav. Avea tot ce trebuia, adica votca, gheata pisata, lime si zahar brun. Mare filosofie sa faci cocktailuri. Trebuie sa fii cel putin chef.