07 septembrie 2012

fasole verde cu usturoi


Zilele trecute am mancat la cantina o fasole verde submediocra, ca sa nu zic altfel. Asa ca ma intrebam, de ce e atat de greu sa faca o fasole decenta? E atat de simplu. Nu cred ca exista garnitura mai simpla. Iei o punga de fasole inghetata si o dezgheti, asta daca nu esti un purist si iei direct niste fasole proaspata din piata. In cazul 1 o fierbi cateva minute pentru ca oricum e semifiarta, in cazul 2 o fierbi ceva mai mult. Pui putina sare in apa si o scurgi intr-o strecuratoare cand s-a fiert.


Intre timp topesti niste unt intr-o tigaie, tai cativa catei de usturoi si ii arunci cu fasole cu tot in untul incins. Mai pui niste piper, intorci fasolea de cateva ori de pe o parte pe alta si gata.


Poti manca fasolea simpla sau cu niste vita facuta dupa reteta asta daca esti mai carnivor. Am zis ca e simplu, da?