30 octombrie 2011

dovleac copt cu spices

Mai de sezon decat dovleac copt nici nu cred ca exista :) Daca va place, puteti sa il faceti un pic mai aromat decat simplu, copt la cuptor.
Puneti intr-un mojar niste scortisoara, ardei iute uscat si sare. Dati bine cu pistilul pana se marunteste ardeiul iute.
Turnati apoi niste ulei de masline si veti avea o compozitie foarte aromata cu care puteti unge bucatile de dovleac inainte de a le baga la cuptor.
Si avand in vedere ca in general dovlecii vin la pachet cu seminte :), intindeti-le pe o folie de staniol si dati-le la cuptor presarate cu putina sare.
Stati insa cu ochii pe ele, ca se fac repede si se ard la fel de repede. Eu m-am specializat in seminte de dovleac carbonizate :))
Dovleacul ia cam o ora sa se coaca. Incercati bucatile cu furculita si cand intra usor in ele, sunt gata. Puteti sa il mancati simplu, cu miere de albine sau puteti sa il faceti supa, sa il mancati cu paste, sau sa il bagati in briose dupa cum povesteam aici. The sky is the limit :)

Un comentariu:

Unknown spunea...

mi-ai facut pofta! Imi place foarte mult dovleacul copt :)