07 septembrie 2007

de ce il iubesc eu pe Jamie


Jamie Oliver e tipul ala britanic care are niste retete bestiale... Da. Imi place sa gatesc. Si nu o spun ca sa imi fac reclama, oricum gatesc doar cand am chef si nu cand vin acasa seara rupta de oboseala de la munca. Jamie e grozav si gata. Mai mult, de cate ori am modificat ceva in vreo reteta de'a lui Jamie a iesit ok mancarea. Asa ca are un 10 plus din partea mea.

Pentru ca acum sunt intr-o mini-vacanta si azi dimineata ma simteam putin racita am zis sa fac o supa de pui. Cu ciuperci si rozmarin. Bine, am exagerat putin cu rozmarinul, dar a iesit yumii oricum. Aburinda acum 5 min si aratand la fel de bine ca in poza din carte. :)

B.M. Chef wannabe

romanglish

Buun. Pana acum am scris in engleza si azi scriu in romana - un blog inconstant ca si uzul limbilor astora doua in fiecare zi. Am citit ieri un articol in Dilema Veche despre copiii romanilor din State care refuza sa vorbeasca romaneste. Mai grav e ritmul in care noi ajungem sa vorbim in engleza aici in tara. Eu am scuza permanenta: am stat 8 luni in state, am lucrat 1 an si jumatate in helpdesk-uri unde vorbeam 8 ore pe zi in engleza. Dar e doar o scuza pana la urma. Si atunci de ce vorbim in engleza? De ce e de multe ori mai usor decat in romana? Pentru ca pana la urma nu o fac niciodata ca sa fiu "cool". Pentru ca am folosit-o prea mult? Vorbit pentru ca trebuia in engleza, citit pentru ca informatia e in engleza, privit filme si ascultat de muzica tot in engleza... Alta explicatie mai buna nu am la ora asta. Incerc sa ma tratez, dar cred ca mai devreme o sa ma las de fumat.

M-am mutat!

Nu, nu in casa noua, nu inca :) Pe www.bianqua.blogspot.com Vizitati-ma acolo :) Ciau!