Am facut o pasiune pentru supe crema. Si nici nu fac nazuri, pot fi de linte, de dovleac si mai nou, de mazare. Sunt simple de tot de facut, rapide si mai ales cremoase si foarte bune. Am tot cautat o reteta pentru supa asta, dar nu am gasit niciuna sa mi se para demna de cratita de pe aragaz. D'eh, toti suntem niste chefi, nu? :)) Asa ca m-am inspirat din toate si a iesit una noua :) Pentru ultima nazdravanie am folosit o conserva de vreo 400g de mazare, o ceapa, putin ulei, o cana de lapte, niste ierburi de provence, apa, sare, piper si o lingura de smantana.
Taiati ceapa marunt si prajiti-o putin in cateva linguri de ulei. Apoi turnati mazarea din conserva si amestecati cateva minute. Urmeaza laptele.
Turnati si vreo 2 cani cu apa fiarta si puneti ierburile de provence, sarea si piperul. Lasati sa fiarba vreo 10-15 minute, pana cand mazarea devine foarte moale. Daca folositi mazare din conserva, va fi gata foarte repede. Daca alegeti calea fresh, va trebuie sa fierbeti mai mult mazarea pana devine moale.
Dupa ce s-a fiert, turnati continutul intr-un blender.
Cateva bazaituri mai tarziu aveti supa crema gata. Aruncati o lingura de smantana peste si mancati cu pofta :)