Imi plac tartele la nebunie. Sunt atat de simple de facut si au un je ne sais quoi care urla sanatos si bun. Am gasit reteta aceasta aici si mi-a placut foarte mult ideea, dar am adaptat-o simtitor pentru ca sunt mai greu de gasit la noi faina de migdale sau faina neagra de orez... asa ca am schimbat multe dintre ingrediente pana intr-acolo incat s-ar putea sa va intrebati ce are una dintre retete cu cealalta :) Am facut-o si cu capsuni de ziua mea si colegii au fost tare incantati, dar si cu nectarine si mure si nu pot spune care mi-a placut mai mult. Puteti schimba fructele. Sunt destul de sigura ca ar fi buna si cu afine, zmeura sau chiar, de ce nu, cu mere sau pere la iarna.
Aluat
- 300g faina alba
- 150g unt
- 1 varf de cutit de sare
- 1 ou
- 1 lingurita de zahar
- cateva linguri de apa rece din frigider
Fructe
- 3-4 nectarine
- un bol de mure
Umplutura
- 3 linguri de unt
- 1/4 cana de nuca macinata
- 2 linguri de faina alba
- 2 oua
- 50g iaurt simplu
- 1 lingura de zahar vanilat
- 2 linguri de zahar brun
Faceti aluatul din ingredientele de mai sus si lasati-l o ora la frigider acoperit cu folie de plastic. Intre timp spalati, taiati nectarinele felii si scoateti samburii.
Manjiti cu unt forma de tarta.
Daca a trecut ora, scoateti aluatul din frigider si intindeti-l in tava. Eu nu ma complic cu facaletul, il intind cu mana si zic ca iese destul de frumos :) Puneti fructele peste aluat.
Faceti umplutura amestecand cu mixerul ingredientele enumerate mai sus si turnati-o peste fructe.
Incalziti cuptorul si lasati tarta vreo 20-25 de minute inauntru. Puteti incerca sa faceti testul cu scobitoarea - daca iese curata e facuta - dar nu fiti foarte stricti. E o tarta cu o umplutura fluida, nu chec, deci nu trebuie sa iasa perfect curata scobitoarea din ea.
Asteptati putin sa se raceasca, scoateti-o din tava si serviti-o la temperatura camerei. Asta daca rezistati sa asteptati sa se raceasca :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu